Fårup Sommerland

Pirupvejen 147, 9492 Blokhus, Danmark - WWW KORT
Indgangen

Indgangen Fårupsommerland1975 CC BY-SA 3.0

Fårup Sommerland i Fårup mellem Blokhus og Løkken i Nordjylland er en af de største forlystelsesparker i Danmark. Parken byder på alt fra spisesteder, som f.eks. Spisekammeret, Loen, Oasen og diverse grillbarer, til grill-selv-pladser. I 2011 er der blevet sigtet mod en sundere madprofil og I 2016 åbnede parken et 100% økologisk spisested.

Fårup har mange forlystelser, såsom Danmarks største trærutschebane, Falken, Lynet, Hvirvelvinden, Orkanen, Flagermusen, Træstammerne, River Rafting, Mine-ekspressen, en 4D-biograf og Aquaparken, der ved åbningen var Nordeuropas største. I alt er der omkring 60 forlystelser.

I 2004 blev Falken bygget. Falken er Danmarks hurtigste trærutsjebane og er den første trærutsjebane der er bygget i Danmark siden 1932. Falken er 622 meter lang.

I 2008 åbnede Lynet, som kostede 35 millioner kroner at opføre. I denne bliver vognene accelereret fra hvile til 80 km/t på 2 sekunder ved hjælp af elektromagnetisme.[2] Den 5. juni 2013 blev Orkanen indviet, som er den eneste rutsjebane i Norden der kører under vand. Orkanen er 453 meter, og kører 75 km/t.

I 2015 indviede Fårup Vandkanonen, som er en vandrutsjebane med frit fald og dobbelt loop. I 2016 åbnede Hotel Fårup, der er et hotel der ligger inde i selve forlystelsesparken. Hotellet fungerer desuden som konference og kursushotel når forlystelsesparken holder lukket.

I 2017 blev Hvirvelvinden indviet og i 2018 åbnede Fårup Sommerland en minigolfbane kaldet Golf Øen.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Kommentar-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Blokhus

Blokhus Niclas Jessen

Blokhus er et tidligere fiskerleje ved Vesterhavet - nu centrum i et charmerende, internationalt ferieparadis, hvor især restaurationslivet og turistbutikkerne præger byen.
Byen summer af liv og feriestemning.
Ferieperlen og badebyen Blokhus ved Jammerbugten på vestkysten har 21 kilometer lange brede, hvide sandstrande. Bilkørsel er tilladt på stranden.
Takket været strandens bredde og beskaffenhed kan man køre i bil på stranden fra Rødhus til Løkken. Hunde i snor er tilladt på stranden.
Blokhus strand regnes blandt Nordeuropas bedste badestrande. Fint hvidt sand, lune klitter og friskt blåt hav.
Stranden har EUs kvalitetsstempel Blå Flag.

Området omkring Blokhus giver med sin fantastiske skønne natur, utallige muligheder for trave- og konditure i skov og mose. I området er der ogsaå afmærkede cykel- og vandreruter, hvor man kan nyde naturen i fred og ro. Blokhus Klitplantage er et godt udgangspunkt for vandre- eller cykelture i et det s ...Læs mere om Blokhus


Populært i Blokhus

ArtiklerVi anbefaler