Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg, Danmark - WWW KORT
Kunsten & Aalborgtaarnet

Kunsten & Aalborgtaarnet Michael Damsgaard

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg er et kunstmuseum i Aalborg beliggende på Kong Christians Allé. Museet tiltrækker årligt omkring 100.000 besøgende.
Udover den permanente samling viser museet seks-otte særudstillinger om året med dansk og international kunst, ligesom der på museet afholdes koncerter og arrangementer rettet mod børn og unge.

Bygningen er tegnet af den finske arkitekt og designer, Alvar Aalto (1898-1976), i samarbejde med sin hustru Elissa Aalto (1922-1994) og danske Jean-Jacques Baruël (1923-2010). Det blev opført i 1968-1972 i hvidt marmor i en tidligere grusgrav neden for Skovbakken. Det er udført i modernistisk stil med unikke lysindfald. Inden for har musset marmorgulve og kobberlamper, der ligeledes er designet af Aalto. Museumsbygningen er det eneste bygningsværk af Alvar Aalto uden for Finland. Museet blev i 1995 fredet som den første ejendom, der ikke var 100 år gammel.

Museet fokuserer primært på kunst fra ca. 1900 og frem, og huser en samling af moderne kunst fra danske samt udenlandske kunstnere. En del af den store samling, museet besidder i dag, stammer fra flere private samlinger, som museet enten har modtaget i gave eller erhvervet gennem køb.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Kommentar-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Rejsemål: Europa > Danmark > Nordjylland

Kunsten & Aalborgtaarnet Michael Damsgaard

Nordjylland har flere solskinstimer end i resten af landet, derfor kaldes landsdelen også "Lysets land".
Her kan opleves en sand naturrigdom fra brede kridhvide sandstrande flankeret af charmerende klitlandskaber, vilde hedeområder, landets største moser - Store og Lille Vildmose, grønne skove, åløb og fjord til Vesterhavet med dets lange hvide strand og store brusende bølger.
Den nordjyske natur rummer bl.a. Danmarks længste sandstrand og klitområde fra Bulbjerg til Skagen, Grenen hvor to have mødes - Skagerrak og Kattegat, og det kan ses på bølgerne, der kommer fra hver sin side.
Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ligger ved Bunken Klitplantage mellem Skagen og Frederikshavn.
Limfjorden som skærer tværs gennem landet fra vest til øst er en fantastisk oplevelse.

I Nordjylland er det muligt at opleve de danske kysters forskellighed.
Ved Vestkysten kan man opleve vidderne og få sand mellem tæerne.
Her er tid til at v ...Læs mere om Nordjylland


Populært i Nordjylland

ArtiklerVi anbefaler