Moesgaard Museum

Moesgaard Allé 15, 8270 Højbjerg, Aarhus, Danmark - WWW KORT
Moesgaard Museum

Moesgaard Museum Nanda Sluijsmans

Moesgaard Museum er et specialmuseum for arkæologi og etnografi i Højbjerg, Aarhus. Museet samarbejder med Aarhus Universitet. Hovedparten af de arkæologiske samlinger er danske, men rummer også skiftende særudstillinger fra hele verden.

Museets udstillinger præsenterer en række enestående fund fra Danmarks oldtid, heriblandt Grauballemanden, som er verdens bedst bevarede moselig, og våbenofringerne fra Illerup Ådal, der vidner om jernalderens magtkampe og krigskunst.

Samlingen tæller også syv lokale runesten. Museet præsenterer desuden udstillingen De dødes liv, der fortæller, hvordan forskellige kulturer behandler temaet døden.

Moesgård Museum rummer en arkæologisk udstilling med fem permanente udstillinger om oldtiden og middelalderen samt en etnografisk samling. Den samlede pris for disse er over 100 million kr., og de er blevet til med midler fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Nordea-fonden.

På museets centrale trappe, der forbinder de forskellige etager og udstillinger, er der opstillet syv figurer af tidligere mennesker fra 3,2 millioner år siden og fremefter. Disset tæller bl.a. rekonstruktion af Lucy og Koelbjergmanden. De er opstillet med de ældste nedernst, og på den øvre del af trappen er tre figurer som skal illustrere, hvor menneskeheden er på vej hen. Den ene af disse er Stephen Hawking.

Til Moesgaard Museum hører omkring 100 hektar park, skov, åben mark og strand. Området strækker sig fra museet og ned til Moesgård Strand i øst. Gennem dette område går den ca fire kilometer lange Oldtidsstien, hvor der er opført flere rekonstruktioner, som afspejler forskellige tidsperioder fra Danmarks historie, lige fra stenalderen til den sene middelalder. Ruten er markeret med en hvid sten med en rød plet.

På grund af sin enestående beliggenhed i et rigt kulturlandskab er Moesgård Museum og det omkringliggende område et yndet udflugtsmål for både lokale og turister udefra.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Kommentar-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Rejsemål: Danmark > Østjylland > Aarhus

Aarhus centrum Eduard47

Aarhus som er Danmarks næststørste by, ligger i Østjylland ved Aarhus Bugt med udsigt til halvøen Mols i østlig retning og til Kattegatøerne Samsø og Tunø længere borte mod sydøst.

Kulturlivet i Aarhus er kendt via sine store kulturinstitutioner og vel især Aarhus Festuge, der er Jyllands største kulturfestival med bidrag fra både lokale, nationale og internationale kunstnere. Udover de store institutioner er der en mængde små spillesteder, gallerier og kunstneriske værksteder, der giver stor mangfoldighed i kulturlivet.

Blandt flagskibene er kunstmuseet ARoS, Aarhus Teater, Den Jyske Opera, Musikhuset, Aarhus Symfoniorkester og Århus Kunstbygning. Blandt de mindre kulturinstitutioner kan nævnes Ukendt Aarhus, Galleri Image, Huset, Svalegangen, Guldlok Dukketeater, Galleri Gallo, Poetklub Århus, SPOT Festival, Århus Kunstakademi, Cirkus Tværs og mange andre. På gadeplan oplever man også kulturen bogstavelig talt med udsmykkede fortovsfliser. Læs mere om Aarhus
Populært i Aarhus

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler