Palsgård Herregård

Palsgaardvej 10, 7130 Juelsminde KORT
Herregården Palsgård

Herregården Palsgård Nico

Palsgaard er en herregård 6 km nord for Juelsminde. Den hører til As Sogn i Hedensted Kommune. Palsgaard Gods er på 1350 hektar med Lottrup og Hellebjerg Mølle.

Det ældste Palsgaard har ligget ved voldstedet på As Hoveds nordkyst. Voldstedet ligger i en kunstig sø og består af to banker. På den lille banke stod sandsynligvis et tårn omgivet af en palisade. Det har været beboernes sidste tilflugtssted. På den større banke stod herskabets beboelseshus lidt svagere befæstet. Avlsgården har nok ligget mere praktisk længere inde i landet. Rester af det ældste Palsgaard er dateret til 1275-1300.

Det første navn, som er blevet sat i forbindelse med Palsgaard, er Jep Kalv. Ifølge forskellige diplomer har han siddet i rigens råd ca. 1400. Hovedbygningen er opført i 1500, ombygget og tilbygget i 1803-1806. Den har oprindeligt været omgivet af vand. Voldgravene ses endnu, og indkørslen hedder stadig Vindebroen.

Der er offentlig adgang til Palsgaard slotspark, som er på 21 hektar og rummer mange sjældne planter. I de senere år er der opstillet moderne skulpturer. Parken har siden 1972 dannet ramme om Palsgaard Sommerspil, som fra 1988 er spillet på Gudrun Schous Friluftsscene. Den er opkaldt efter Palsgaards sidste godsejerfrue, der var teaterinteresseret og fik scenen som gave af Schou Fondet, da hun blev 80 år.

Kyststien Snaptun-Juelsminde passerer både Palsgaard og det middelalderlige voldsted. Fra stien kan man tage en afstikker ud på halvøen As Hoved, der også hører til Palsgaards jorder.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Kommentar-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.


Rejsemål: Danmark > Østjylland > Juelsminde

Juelsminde Naturlegepark

Havnebyen Juelsminde i Østjylland på Juelsminde-halvøen, som ligger direkte ud til kysten, er kendt for sine gode børnevenlige badestrande, smukke natur, et hyggeligt bymiljø og den centrale beliggenhed på Jyllands østkyst mellem Vejle og Horsens. Derfor er byen og området omkring et populært ferieområde for både danske og udenlandske turister.

I byens centrum er der en afslappet atmosfære i et hyggeligt bymiljø med spændende butikker, spisesteder, shopping og kunsthåndværkere.
Byens lystbådehavn og marina summer af liv, og ligger tæt på bymidten. Ankeret af Fregatten Jylland står midt i byen, idet Fregatten Jylland tidligere lå ud for Juelsminde, men blev solgt til Ebeltoft, hvor den ligger i dag.

For de aktive er der mulighed for at spille golf, minigolf og tennis. Juelsminde Naturlegepark er også populær, især hos børnene.
Tæt på Juelsminde finder man også godset Palsgaard som absolut er et besøg værd.

De mange ...Læs mere om Juelsminde
Populært i Juelsminde

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler