Rejse til Norge - det skal du vide

Den norske natur er billedskøn

Bjerglandet Norge

Uendelig og enestående natur med bjerge, søer og fjorde.
Her får du nyttig viden og gode tips til rejsen til Norge.

Hvordan er vejret i Norge ?

Norge er et stort land, med et deraf varierende klima. Sommertemperaturerne ligger på gennemsnitligt 15-20 gr.
I betragtning af Norges nordlige beliggenhed har landet et forholdsmæssigt mildt klima. Det skyldes at klimaet er påvirket af den varme golfstrøm.

Kystområderne er generelt milde mens de indre områder er noget koldere. Norge har meget sne om vinteren og er et velbesøgt skisportland. Højeste sommertemparaturer er op til 20 gr. I sydnorge.

Skal jeg have pas med til Norge?

Som dansk statsborger skal gyldigt ID medbringes når du rejser til Norge. Selvom Norge er med i Schengen-samarbejdet, skal passet bruges til at dokumentere at du er dansk statsborger.
Et gyldigt pas er den eneste dokumentation af statsborgerskab for danske statsborgere som er internationalt godkendt. Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Der er ikke krav om gyldighed ud over opholdet.
Der er ikke visumkrav for danske statsborgere.

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Norge?

Ja, i Norge er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark. Du kan også benytte det gule sygesikringsbevis sammen med gyldig billedlegitimation.
Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis, sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

Det officielle sprog i Norge er norsk.
De fleste unge nordmænd taler engelsk. "Hej" hedder "Hei" på norsk.

Valuta & betalingskort

Valutaen i Norge er norske kroner (NOK). En krone = 100 ører
Det er muligt at betale med betalingskort de fleste steder, dog ikke altid på småbeløb. Hav altid kontanter på dig til småindkøb m.m.
Betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard kan benyttes mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

I Norge har de stort set samme regler for drikkepenge på spisesteder som i Danmark, drikkepenge er inkluderet i prisen. Giv drikkepenge ved at runde op eller lægge 5-10 % til beløbet, hvis du er særligt tilfreds med maden og betjeningen.

El

I Norge er der 230 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er ikke nødvendigt.

Telefon & internet

Norges landekode er +47. Internet er tilgængeligt på de fleste hoteller.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes.

Tidszone

Norge er i tidszone GMT +1 (Danmark er i GMT +1). Klokken er derfor det samme som herhjemme.

Friluftsliv

Allemandsretten i Norge giver alle personer retten til at færdes frit i naturen til fods, hest, ski, cykel eller med båd, også på andres private ejendom. Undtaget er dog privat indhegnet og opdyrket land. Allemandsretten er en lov fra 1957.
Du skal til gengæld respektere naturen og andres privatliv. Ødelæg ikke noget og efterlad ikke affald af nogen art.

Religion

Der er ingen statsreligion i Norge. Den største religion i Norge er Kristendommen (den protestantiske kristendom). 


Rejsemål: Europa > Norge

Norge er kendt for sin fantastiske og varierede natur. Fjordene i den vestlige del af landet er lange smalle fjorde, flankeret på hver side af høje bjerge, hvor havet trænger langt inde i landet. Norge var oprindeligt et gammelt vikingrige.

Norge er et tyndt befolket land, nogenlunde samme arealstørrelse som Storbritannien eller Tyskland. Landet har en befolkning på under 5 millioner mennesker, men et landareal på 385.155 kvadratkilometer. For hver indbygger er der 70.000 kvadratmeter jord, men langt de fleste af disse arealer er bjergrig vildmark, som er fuldstændig ubrugelig til landbrugsformål.
Som følge heraf har Norge en lang række helt ubefolkede områder, hvoraf mange er blevet konverteret til nationalparker. Selv uden for nationalparkerne, er meget af jorden uspoleret natur, som nordmændene stræber efter at holde uspoleret.
Norge er det vestligste, nordligste - og i virkeligheden også det østligste - af de tre skandinaviske lande. Bedst kendt for ...Læs mere om Norge


Populært i Norge

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler