Rejsemål: Danmark > Østjylland > Djursland

Grenaa Strand Henrik Stenberg

Djursland har 22 sandstrande, alle med tilknyttede sommerhusområder. Strandene er i nogen grad fri for risikofaktorer såsom stærk strøm i forbindelse med store tidevandsforskelle, sammenlignet med andre kyster under større påvirkning af Atlanterhavet.

En anden faktor der fremmer turisme er et mildt sommerklima uden den hede, som kan være en udfordring i Middelhavsområdet. De udenlandske turister kommer primært fra Tyskland, Norge, Sverige og Holland.

Især Ebeltoft har betydelig indenlandsk turisme, ligesom Ebeltoftområdet også er kendt som bosætningsområde for velhavende pensionister.
De tyske turister er kendt for også at komme til Djursland uden for højsæsonen, og for at søge natur- og landskabelige værdier. Der er 5 større lystbådehavne på Djursland, som bidrager til kystturismen.

Lystfiskeri og dykning, ikke mindst fra den østvendte stenkyst ud mod Kattegat hører til områdets betydende natur- og turismeværdier.

Med kyst til tre sider er Djursland præget af en mild topografi uden klipper, eller andet der hindrer adgang til vandet. Der er heller ikke den store tradition for at hegne inde og lukke af.

> Bønnerup Strand > Ebeltoft > Egsmark Strand > Femmøller
> Fjellerup Strand > Grenå Strand > Lyngsbæk Strand > Skovgårde
> Vibæk Strand

Populært på Djursland

ArtiklerVi anbefaler