Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Hulsig

Skagen Strand Feriecenter

Hulsig er en bebyggelse og hedeområde med grå sandklitter ved Råbjerg Mile i Nordjylland. Landsbyen ligger ved landevej 40 sydvest for Skagen.

Det barske hedeområde med navnet Hulsig Hede er et fredet naturområde. Hulsig Station og Hulsig kirke (færdiggjort i 1894) ligger i området.
Hulsig er desuden hjemsted for en af landets få tilbageværende flokke af klitfår.

Hulsig Hede er et ubeboet område med klitter mellem Hulsig og Skagen, der dækker et areal på 2.170 ha (5.400 hektar). Heden består af klitgræs og lyng, og det strækker sig fra kyst til kyst over Skagen Odde. Der er taget skridt til at fjerne et par bjergfyr, der har invaderet området. Skagerrak-siden mod vest består af stenede sletter med klitter orienteret fra øst til vest, indlejret med tørv. I midten er der et par store vandreklitter.

Klitterne blev dannet i bronzealderen og udviklede sig betydeligt fra det 16. til det 18. århundrede. Deres dannelse er blevet reduceret ved at plante hjælme, lyng og fyrretræer, men dette har givet dem et mørkere udseende. Derfor kaldes de "grå klitter", mens de tættere på kysten, som stadig tiltrækker drivende sand, er kendt som "hvide klitter".

Området har været beskyttet siden 1940. Blandt floraen i området er klitkambunke, engelsød, malurt, timian, gul snerre og klitrose. Der er ligeledes mange fuglearter i området.

En asfalteret cykelsti, Hulsigstigen, løber fra Skagen til Hulsig.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

Populært i Hulsig

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler