Rejsemål: Europa > Spanien

Sardinero strand, Santander

Store strande, sjovt natteliv, mange kulturelle regioner og historiske byer. Spanien er en stor destination for enhver form for ferie. Et land af stor geografisk og kulturel mangfoldighed.
Spanien er en overraskelse for dem, der kun kender landets ry for afslappende eller festlige badeferier. Der er alt fra frodige enge og sneklædte bjerge til store moser og ørkener i det sydøstlige.

Spanien (Spansk: España) er et mangfoldigt land som deler den iberiske halvø med Portugal i den vestlige ende af Middelhavet. Det er landet med det næststørste antal UNESCO World Heritage steder(Verdens kulturarv), efter Italien, og det største antal World Heritage byer.

Spanien er et eksotisk land i Europa på grund af sine venlige indbyggere, afslappede livsstil, sit køkken, pulserende natteliv, og verdensberømte folklore og festligheder. Blandt de mange steder der er værd at besøge, er Spaniens blomstrende hovedstad Madrid, den livlige kystby Barcelona, det berømte "Tyreløb" på Pamplona, større andalusiske byer med maurisk arkitektur, som Sevilla, Granada og Córdoba, Way of St. James og de idylliske Balearerne og De Kanariske Øer.

Regioner
Spanien er opdelt i autonomías eller autonome regioner, samt to uafhængige byer. Nogle af de autonomías - især dem, der har andre officielle sprog på linje med spansk - er regioner med deres egen unikke historiske tradition. Disse omfatter Baskerlandet eller Euskadi (Baskerlandet), Galicien (galicisk), Catalonien eller Catalunya, Valencia-regionen eller País Valencia, og De Baleariske Øer eller Illes Balears (catalansk), men også Andalucía. Rejsende til disse dele af Den Iberiske Halvø bør respektere deres historie og sprog. De Kanariske Øer ligger ud for Marokkos kyst og er geografisk en del af Afrika, ligesom de to byer Ceuta og Melilla.

For nemheds skyld, kan Spaniens mange regioner grupperes således:
Nordvest-Spanien (Galicien, Asturias, Cantabria)

Det nordlige Spanien (Baskerlandet, Navarra, La Rioja)

Nordøst-Spanien (Catalonien, Aragonien)

Central-Spanien (Madrid, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Extremadura)

Østlige Spanien (Murcia, Valencia)

Andalusien

Baleariske Øer

De Kanariske Øer


Byer
Spanien har hundredvis af interessante byer, her er ni af de mest populære:

Madrid - Den pulserende hovedstad, med fantastiske museer, god mad og natteliv.
Barcelona - Spaniens næststørste by, fuld af modernistiske bygninger og et pulserende kulturliv, natklubber og strande.
Bilbao - tidligere industriby, hjem for Guggenheim Museum.
Cadiz - ældste by i Vesteuropa, fejrer et berømt karneval.
Córdoba - Den Store Moske ("Mezquita") i Cordoba er en af verdens fineste bygninger.
Granada - fantastisk by i syd, omgivet af snedækkede bjerge af Sierra Nevada, hjem for La Alhambra.
Zaragoza - for nylig afholdt en Expo og er den 5. største by.
Sevilla - en smuk, grøn by, og hjem til verdens tredjestørste katedral.
Valencia - paella blev opfundet her, har en meget flot strand.

Andre destinationer:
Ceuta og Melilla - spanske enklaver på det afrikanske kontinent.
El Arenosillo - raketopsendelsesbase nær Mazagón i Huelva, Andalucia.
La Rioja - Rioja vin og forstenede dinosaur spor.
Rías Altas (bestående af provinsen Lugo plus den nordlige del af provinsen Coruña) - smukke strande og mad.
Rías Baixas (bestående af provinsen Pontevedra plus den sydlige del af provinsen Coruña) - smukke strande og mad.
Sitges - en badeby nær Barcelona.
Costa Brava - den barske kyst.
Palma - På øen Mallorca, er fuld af fantastiske strande, og et fantastisk natteliv.
Ibiza - En anden Balearisk ø, et af de bedste steder for clubbing og natteliv for de unge i hele verden.

De mest populære strande er dem ved Middelhavets kyster og De Kanariske Øer. Med hensyn til vandring er bjergene i Sierra Nevada i syd, det centrale Cordillera og de nordlige Pyrenæerne de bedste steder.

Leje af bil
Hvis du planlægger at se de større byer eller udforske længere væk du vil finde mange selskaber, der tilbyder biludlejning til rimelige priser på grund af den høje konkurrence mellem biludlejningsfirmaer.

På cykel
Spanien er himlen for cykling, at dømme efter hvor mange cyklister du kan se i byerne. Cykelstier er til rådighed i mellemstore og store byer. Det skal tages i betragtning, at Spanien er det andet mest bjergrige land i Europa, og bjergene og bakkerne er fra kyst til kyst. For eksempel er Madrid mellem 600 og 700 meter over havet, så hvis du rejser gennem det på cykel skal du være i en god form.

Der er mange forskellige former for overnatningsmuligheder for turister, lige fra hoteller, pensioner til lejede villaer, camping eller endda klostre.

Små landsbyer
Udover kysterne, er Spanien rig på turistvenlige indre små landsbyer, ligesom Alquezar: med smalle middelalderlige gader, charmerende tavshed og isolation, stadig godt udvalg af overkommelige restauranter og overnatningsmuligheder.

Ud over modersmål, er engelsk og fransk almindelige fag i skolen. Hvis du besøger et turistområde, vil du finde mennesker der taler flere sprog.
Fransk er det mest udbredte forståede sprog i den nord-østlige del af Spanien, som Alquezar og Cap de Creus (til tider endda bedre end engelsk), da flertallet af rejsende der kommer fra Frankrig.

Lokale vil sætte pris på ethvert forsøg på at tale deres sprog. For eksempel "god morgen" (Buenos dias) og "tak" (Gracias).

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.> Andalusien > Baleariske Øer > Barcelona > Kanariske Øer
> Catalonien > Costa Blanca > Costa Del Sol > Pais Valencia

Ferieboliger

Populært i Spanien

ArtiklerVi anbefaler