Rejsemål: Europa > Sverige

Sverige er fantastisk til friluftsliv - skiløb, skøjteløb, vandring, kano, cykling og bær-plukning afhængig af sæsonen. Stockholm og Göteborg har et fantastisk natteliv og shoppingmuligheder. De fleste byer har velbevarede arkitekturskatte.

Sverige er det største af de nordiske lande med en befolkning på omkring 9,3 mio. Det grænser mod Norge og Finland og er forbundet til Danmark via Øresundsbroen (Øresundsbron).

Den gamle allemandsret(allemansrätten) giver alle en ret til at færdes frit i naturen til fods, hest, ski, cykel eller med båd, selv på andres private ejendom. Med denne ret kommer en forpligtelse til at respektere integriteten af naturen og andres privatliv. Det er derfor vigtigt at forstå begrænsningerne.

Det svenske vejr er bedst om sommeren (i slutningen af maj til begyndelsen af september). Hvis du kan lide sne og skiferie, så tag til Norrland eller Dalarna i november til april.

Vær opmærksom på, at dagslys varierer meget i løbet af året. I Stockholm, går solen ned ved 15-tiden i december. Nord for polarcirklen kan man opleve midnatssol og arktisk nat. Men selv i Stockholm's breddegrad, opleves sommernætterne kun i form af forlænget tusmørke i juni og juli.

De vigtigste helligdage er påsken, Midsommer (fejres fra sidst i juni), julen (juleaftensdag, juledag og anden juledag), og "industri ferien" i hele juli. Forvent lukkede virksomheder, tung trafik (på helligdage) og overfyldte turistområder (i juli).

Regioner
Norrland
den tyndt befolkede nordlige del af landet (ca. to tredjedele af det samlede areal), med ni provinser. Masser af vildmark, med skove, søer, store floder, enorme moser og høje bjerge langs grænsen til Norge. Velegnet til vandreture. Største byer er Gävle, Sundsvall, Umeå og Luleå.
Svealand
den centrale del af landet, omfatter Stockholm, Uppsala og provinserne Dalarna, Närke, Värmland, Södermanland, Uppland og Västmanland.
Götaland
består af de ti provinser i den sydlige del af landet, herunder øerne (og provinser) Öland og Gotland. De største byer i Götaland er Göteborg i Västergötland og Malmø i Skåne.

Større byer
Stockholm - Hovedstaden som er spredt ud over en række øer.
Göteborg - På vestkysten.
Linköping - Den 5. mest folkerige by i Sverige. Universitetsby.
Kiruna - en mineby i Lappland, og den nordligste by i Sverige.
Luleå - Industriby i det nordlige Norrland, med et teknisk universitet.
Malmö - Sydsverige, ikke langt fra den danske hovedstad København.
Umeå - Universitsby i Norrland.
Uppsala - livlig temmelig gammel universitetsby. Fjerdestørste by i Sverige.
Örebro - Gammel skofabrikationsby, halvvejs mellem Stockholm og Oslo.

Andre destinationer
Åre - Et af Sveriges største skisportssteder, med 44 skilifte.
Esrange - En raketopsendingsanlæg nær Kiruna.
Gotland - Sveriges største ø, samt den største ø i Østersøen. Dens hovedby Visby er på UNESCO's Verdens kulturarv liste. Det er et populært feriested for svenskere fra fastlandet.
Kebnekaise - Sveriges højeste bjerg omgivet af store naturområder og en populær tilgang til Abisko National Park.

Sommerhuse og ferieboliger (Stugor) er ofte beliggende i den smukke svenske natur. Fiskeri og sejlads er muligt direkte fra eller i nærheden af mange af disse ferieboliger.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Blekinge > Skåne > Småland > Stockholm


Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler