Rejsemål: Spanien > Kanariske Øer > Tenerife

Tenerife - Playa de Las Teresitas Hein.Mück

Tenerife (Isla de Tenerife) er den største af alle de Kanariske øer. Øen ligger i Atlanterhavet, omkring 300 kilometer fra Afrikas kyst og er af vulkansk oprindelse. Klimaet er oceanisk med dagstemperaturer mellem 20° og 25° hele året rundt. Den fremherskende vind er passaten fra nordøst, hvilket betyder at den nordlige del af øen er mere frodig og nedbørsrig, mens den sydlige del af øen oftest har tørt og solrigt vejr, som viser det "vulkanske klima". Tenerife er den mest befolkede af de Kanariske Øer og Spanien.

Tenerife har et areal på 2057 km², hvilket svarer til Lolland, Falster og Møns areal tilsammen. Der bor ca. 850.000 indbyggere på øen, hvor langt de fleste taler spansk.

Hovederhvervet på Tenerife er turisme. Tenerife besøges årligt af cirka 5,5 millioner turister, der især tiltrækkes på grund af vejret. Turisterne kommer fortrinsvis fra Europa.

Øen rejser sig stejlt fra havet til en caldera, Las Cañadas, ca. 2200 m over havet. I calderaens nordlige del står vulkanen Teide, hvis højeste punkt på 3718 meter samtidig er Spaniens højeste punkt. Teide kan ses fra stort set hele Tenerife og fra de fleste af naboøerne.

Tenerife har en veludbygget infrastruktur med en stor international lufthavn, motorvejsnet, et tæt net af busser og stabil vand- og elforsyning.

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.Populært på Tenerife

ArtiklerVi anbefaler